вторник, 19 юли 2011 г.

Панирани яйца



Източник:Йоли/Вкуснос.../
пълнеж
-шунка
-гъби
-масло
-бяло вино
-брашно
-кашкавал
- риган
-магданоз
-черен пипер
В тефлонов тиган затоплих бучка масло и запържих 2 гъбки и малко шунка на малки парченца.Поръсих с 1 ч.л. брашно и разредих с 3 с.л. бяло вино.Отстраних от огъня и настъргах кашкавал.Добавих подправките.Става лепкав пълнеж, с който се пълнят яйцата и се съединяват двете половинки.
заливка
-жълтъци
-горчица
-кисело мляко
-олио
-черен пипер
Жълтъците пасирах с 2-3 с. л. олио,горчица,и кисело мляко до получаване на сос, който подправих с лимон и черен пипер.
панировка
-яйце, брашно
-корнфлейкс
Яйцата напудрих с брашно, потопих в разбито яйце и смлян корнфлейкс.Изпържих за секунди в маслена баня.
Според мен и с плънката и със заливката може да се импровизира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар