петък, 8 юли 2011 г.

Какаови тарталети с кокосов пълнеж




за какаовите кошнички/20 бр./Тестото е по рецепта на Абра.
-125г меко масло
-100г пудра захар
-1 яйце
-2с.л. какао
-2 прахчета ванилия
-250г брашно

Разбива се маслото заедно с пресятата пудра захар, какаото и яйцето.
Добавя се пресятото брашно с ванилията и се замесва гладко, хомогенно тесто, завива се в свежо фолио и оставя за 2 часа в хладилник. Кошничките за тарталети се намазват леко с мазнина и във всяка от тях се поставя топче колкото орех.С пръсти се оформя по стените на формичката.

за кокосовата плънка/1ч.ч.=200ml/
-125г масло
-1ч.ч.пудра захар
-1ч.ч.кокосови стърготини
-1ч.ч.брашно
-2 прахчета ванилия
-4 белтъка
Маслото и захарта се разбиват до пухкав крем.Добавят се кокосовите стърготини , брашното и ванилията.Накрая , при внимателно разбъркване , се прибавят разбитите на сняг белтъци.
Във всяка кошничка се слага от плънката.Не се напълва до горе , защото при печене бухва.Остава плънка за 4 малки кексчета.
Кошничките се пекат на 180 градуса в предварително загрята фурна.Когато порозовеят и клечката излиза суха от сърцевината , са готови.Изваждат се от фурната, изчаква се няколко мин. и се снемат металните кошнички. Това става много лесно , защото са намаслени , а и тестото е маслено. Охлаждат се в/у решетка.

за глазурата с жълтъци
-4 жълтъка
-1ч.ч. пудра захар
-1 прахче ванилия
Всичко се разбива добре.Пудрата захар не трябва да се усеща , а глазурата да е гладка и кремообразна.Нанася се в/у охладените кошнички.Това е глазура за сладкиш Агнес, на която трябва известно време , за да изсъхне.

за шоколадовата декорация
Понеже кошничките не се получиха идеално гладки , маскирах положението с шоколад.
-30 г шоколад/вид по желание/ се разтапя на водна баня с няколко капки олио.С помощта на фунийка от пекарска хартия се нанася в/у кошничките .

Няма коментари:

Публикуване на коментар