вторник, 19 юли 2011 г.

Печен омлет със зеленийки/диетичен/




-4 яйца
-3с.л.извара/обезмаслена/
-сол
-2 стръка зелен лук
-1 стрък пресен чесън
-шепа лапад/спанак/
-копър
-магданоз
-1к.л. зехтин

Белтъците се разбиват на сняг.Прибавят се жълтъците и изварата.Посолява се на вкус.Яйчената смес се изсипва в тавичка с размер 20 на 30 см в/у намазана със зехтин хартия за печене.
Зелените съставки се бланшират за няколко секунди в солена кипяща вода.За да се запази зеленият цвят ,веднага се охлаждат в ледена вода/с бучки лед/ и се отцеждат много добре.
Нарязват се и се разпределят се равномерно в/у яйцата и омлетът се пече на 180 градуса до готовност.Още топъл се навива на руло и се нарязва на филийки.Сервира се с млечночеснов сос ,таратор, или зелена салата.

*Аз обичам зеленийките да са леко сурови и не ги бланширам.
Могат да се разбъркат направо с яйцата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар