вторник, 19 юли 2011 г.

Патладжани със сос Скордаля


Съставки за соса:
-8 ск. чесън
-250 г галета/ползвах много фин сухар /
-120 ml зехтин
-70 ml винен оцет/сложих лимонов сок/
-1 ч. л. сол
-По препоръки на Рета добавих 2с.л. смлени орехи и 3с.л. цедено мляко.
За приготвяне на соса ползвах блендера.Първо смлях сухара с чесъна.После постепенно добавих зехтина , докато сместа го пое и накрая останалите съставки.Получи се пикантен, плътен и гладък сос, с който гарнирах изпържения предварително патладжан.
Невероятно сосче за риба , патладжан , тиквички...зеленчукови кюфтенца...
Имах рецептата отдавна , но Рета ми я припомни и се доверих на нейния опит.

Няма коментари:

Публикуване на коментар