понеделник, 18 юли 2011 г.

Баница с лук и орехи









за тестото
-30г мая
-1/2 литър вода
-1 равна с.л. сол
-брашно
за плънката
-1 голям стрък праз
-3 глави кромид
-100мл олио
-копър ,магданоз , люто чушле
-1ч.ч.счукани орехи
-сол , черен пипер , чубрица , щипка босилек
Лукът и чушлето се задушават под капак в мазнината до омекване .Добавят се подправките и орехите.
Тестото се омесва и веднага се разделя на 4 топки,които се разточват на петури с диаметър 25 см и се намазват с олио.В/у покривка всяка петура се разтегля, изрязват се краищата,ръси се с плънка и се завива чрез повдигане на края на покривката.Оставя се да втаса 40-60 мин. Баницата се пече в намазнена тава и още топла се намазва с масло.





Няма коментари:

Публикуване на коментар