понеделник, 18 юли 2011 г.

Бонбони "Идеал"



За мен перфектният бонбон трябва да е съчетание от шоколад, карамел и ядки.Плодовете и ромът правят нещата да са съвсем на мястото си.Постигнах няколко варианта на домашни бонбони , търсейки тази комбинация.
вариант 1-желирани бонбони с плодове и ядки
5 с.л. захар се разтопяват на карамел.Сипва се 100г вода и 3 с.л. захар.Бърка се няколко мин. , докато захарта се разтопи и се получи карамелов сос.Ароматизира се с ром / или есенция ром/.Добавят се ядки по желание и сушени плодове , предварително набъбнали в алкохол.10 г желатин се накисва в 100г вода и след набъбване се втечнява за 30 сек. в микровълнова фурна , или на водна баня.Изсипва се в карамелената смес.Оставя се да стегне в подходящ съд и се нарязва на бонбонки .


вариант 2-желирани бонбони с шоколад
Желираните бонбони се потапят с помощта на клечка в разтопен черен шоколад и се оставят да се стегнат в/у домакинско фолио или хартия за печене.



Вариант 3-хрупкави шоколадови бонбони
Шепа експандирана пшеница или ориз/това са вид пуканки/ се разбърква с разтопен черен шоколад.С лъжичка се оформят скалички в/у хартия за печене.Оставят се на студено да стегнат.


вариант 4-съчетание м/у 1 и 3
След стягането на желираните бонбони , се нанася пласт от хрупкавите.Отново се изчаква и се нарязва.
Добре щеше да е да имам силиконови формички за бонбони, ама нямам ...
За аранжирането използвах пържени спагети.Стават хрупкави като пелети.


Няма коментари:

Публикуване на коментар