неделя, 10 юли 2011 г.

Шоколадови кексчета



за 12 бр.кексчета 1ч.ч.=200ml
-2 яйца
-1ч.ч. захар
-1/2ч.ч. леко затоплено мляко
-1/2ч.ч. разтопено масло
-2прахчета ванилия
-1пак10г бакпулвер
-2ч.ч. брашно

за шоколадовия сос
-1/2ч.ч.захар
-1/2ч.ч.прясно мляко
-1с.л.какао
-1с.л.ром/или есенция ром , коняк , шоколад/

за глазурата
-100г черен готварски шоколад
-1с.л.олио/или чисто масло/

Бита сметана за украса.

Начин на приготвяне:
Белтъците се разбиват на твърд сняг.Добавя се захарта и жълтъците.Следват маслото и прясното мляко.Сместа става рядка и спада , но това не е проблем.Добавя се брашното , пресято с бакпулвера и ванилията.Кексчетата се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна. Готови са за около 20 мин. След изстиване се потапят за секунди в топлия/но не врял/ шоколадов сос.Изчаква се отново да изстинат и се поливат обилно с разтопения шоколад.Малко бита сметана и шоколадово листенце за фасон и готово .

Няма коментари:

Публикуване на коментар