понеделник, 18 юли 2011 г.

Кексчета с шоколадов ганаш



 1ч.ч.= 200 ml

за тестото
-3 яйца
-1ч.ч.захар
-3с.л.гореща вода
-70г разтопено и охладено масло
-2прахчета ванилия
-1ч.ч. брашно
-1 равна ч.л. бакпулвер
Белтъците се разбиват на сняг.Постепенно се добавя захарта.Разбиването продължава още малко време, след което се добавят жълтъците и горещата вода.Следва брашното, пресято с бакпулвера.Накрая много внимателно се добавя маслото.
Сместа се разпределя в чашките за кексчета/12-15 бр./и се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна.Изпечените кексчета се охлаждат в/у решетка и се издълбават с това приборче . Напълват се и се гарнират с шоколадов ганаш .

за шоколадовия ганаш
-200г черен шоколад
-200ml течна животинска сметана
Сметаната се загрява. Преди да заври , към нея се прибавя начупеният шоколад.Бърка се , докато шоколадът се разтопи.Оставя се на студено да се охлади и се стегне.Разбива се с миксер на пухкав крем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар