понеделник, 18 юли 2011 г.

Сладкиш с карамелизирани ябълки



продукти
-6 ябълки
-2ч.ч.захар
-1пак 125г масло
-3 яйца
-1ч.ч. брашно
-лимонова кора
-2 прахчета ванилия
-12 пияни череши
начин на приготвяне
1ч.ч. захар се карамелизира и се прибавя маслото и почистените ябълки.Пече се до готовност на ябълките.Ако сосът е много, част от него се отделя за поливане накрая.Залива се с пандишпановата смес от 1ч .захар 3 яйца и 1ч.брашно и отново се пече.Сладкишът се обръща топъл, за да не залепне карамелът по дъното.

Може да се изпече и в продълговата форма или малки формички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар