понеделник, 18 юли 2011 г.

Брауни с крем милка


брауни на Диани/"Опитайте"/

-140г неосолено масло
-280 г захар
-80г неподсладено какао на прах
-1/4 ч.л. сол
-1/2 ч. л. течна ванилия
-2 големи яйца, студени
-66г/1/2ч.ч./ брашно
-1 ч.чаша нарязани едро ядки/сложих малко смлени ,за да ги маскирам/

Фурната се загрява на 160С. и долно ниво на скарата.

-Маслото , захарта, какаото и солта се разтопяват на водна баня при непрекъснато разбъркване.
-Леко се охлажда, след което се добавят яйцата и брашното.
-Разбива се енергично до хомогенност и се излива в тава, която е покрита с хартия за печене.
-Пече се 25-30 мин, до влажна клечка, след което се охлажда напълно.
*Използвах кръгла форма с диаметър 24 см

Крем Милка

Използвах идеята на Вероника от невероятната и торта" Милка".Промених пропорциите , за да получа желаното количество и вкус, които да паснат на тъмната шоколадова подложка.

-1/2 л прясно мляко
-5с.л. захар/или на вкус/
-1 яйце
-1 1/2 с.л./пълни/ нишесте ванилия/или прахообразен пудинг със същия аромат/
-1 1/2 с.л./пълни/ брашно
-2 прахчета ванилия
-1/2 пакетче масло/от 125г/
-150г бял шоколад Милка
-5г желатин
Млякото се сварява и се отмества от котлона.
Сухите съставки, яйцето и малко водичка се разбъркват хубаво на гладка каша.
Прибавя се към млякото и се връща на котлона, като се бърка до сгъстяване и получаване на гъст, гладък крем.
В още топлия крем се разбърква маслото.
Шоколадът се настъргва на ситно ренде и се прибавя към крема. Разбърква се отново до поемането му.
Кремът се ароматизира и към него се прибавя предварително подготвения желатин/накиснат в студена вода и разтопен на водна баня/.

Във форма с подвижен борд се поставя какаовия блат тип брауни и се залива с крема.Заглажда се и се оставя в хладилника за няколко часа, докато стегне напълно.Нарязва се на ромбоиди и се гарнира с бял шоколад.

Наситеният какаов вкус на подложката и млечната заливка с бял шоколад напълно задоволиха неделния ми каприз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар