неделя, 10 юли 2011 г.

Сладкиш със смокини



-250 г кисело мляко
-200г захар
-1 пак./125г /разтопено и леко охладено масло
-лимонова кора
-ванилия
-щипка сол
-1пак. бакпулвер
-2ч.ч./по 200ml/ брашно
-смокини , нарязани на осминки , че бяха много едри.Сложих и няколко кайсийки за цвят.
-пудра захар за поръсване
Всички продукти се смесват по реда на изброяване. Дори не е нужен миксер.Получава се гъсто тесто. В/у него с подреждат плодовете/ леко поръсени с кристална захар/ и сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.Пече се продължително , защото плодовете са сочни .Когато клечката излезе суха от средата на сладкиша , се изважда от фурната , охлажда се и се поръсва с пудра захар.

*Бях изненадана от резултата- маслен и плътен , но не длетав блат. Плодовете не потънаха в него ,а се изпекоха и леко карамелизираха .

Няма коментари:

Публикуване на коментар