петък, 8 юли 2011 г.

Плетена торта



Продукти за блатовете:
- 4 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 3 с.л. гореща вода
- 3 с.л. олио
- 1 ч.ч. брашно
- 1 с.л. какао
- ванилия/за бялата част/
- есенция ром/за какаовата част/

Разделих пандишпаненото тесто на две части. Оцветих едната част с какао. Изпекох заедно в голямата тава към печката в/у отделни парчета хартия, загърнати така, че да не се смесват тестата. Извадих блатовете в/у влажна кърпа. Изчаках малко да поизстинат и нарязах на ленти с ножица както са с хартията. После я отлепих. Застлах плота със свежо фолио и в/у него преплетох лентите. Вдигнах ги заедно с фолиото и ги поставих в купа.Изсипах шоколадовия мус и загърнах навътре стърчащите краища. Нямах търпения мусът да е леко стегнат и част от него малко попи в блатовете. Оставих в хладилника да стегне и обърнах в/у чиния. Отлепих фолиото.

За муса:
- 150 г черен готварски шоколад
- 1 пак.суха какаова сметана
- 200 г прясно мляко

Разбих добре сметаната с млякото на пухкав крем. Разтопих шоколада на водна баня и с непрекъснато бъркане с миксера смесих до получаване на гладък крем. Стегнах с 10 г разтопен желатин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар