петък, 8 юли 2011 г.

Торта единичка



Продукти:
Пекат се 3 блата в тава 24/35 см
1ч.ч.=200 ml
- 3 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 3 с.л. гореща вода
- 3 с.л. олио
- 2 ванилии/какао и ром за какаовия блат/
- 1 ч.ч. брашно

Блатовете изстиват заедно с хартията. С помощта на шаблон от картон в/у хартията се очертава единицата и се изрязва с макетен нож. Чак тогава хартията се отлепва от блата. От изрезките се правят пастички, петифури или сочни пандишпанчета.

Млечен крем:
- 1/2 л прясно мляко
- 2 с.л. нишесте ванилия
- 1 с.л. брашно
- 1 яйце
- захар на вкус
- 2 ванилии

Маслен крем:
- 1 пак.масло
- 1 ч.ч. пудра захар
Млечният крем се охлажда след сваряване и се смесва с масления

Карамелен сироп:
-3 с.л. захар се карамелизират, зливат се с 1 ч.ч.топла вода, лъжица ром и допълнително захар при желание.

За украса: кокосови стърготини, бита сметана, марципан Варна

Няма коментари:

Публикуване на коментар