понеделник, 18 юли 2011 г.

Сърцето на Лаура



Източник:Йоланта Делибозова/Йоли/



Необходими продукти
- 200 г натурален шоколад
- 200 г масло
- 140 г захар
- 40 г брашно/прецених на око 1ч.ч. от 200ml е 130 г .Сложих 2 с.л./
- 4 яйца
- 1 капсула ванилия на Доктора

Начин на приготвяне
Стопете на водна баня шоколада,маслото и захарта. Оставете сместа да се охлади./Кристалите на захарта така и не се разтопиха напълно , но при печене нещата си дойдоха на място/.
Разбийте леко яйцата с вилица и ги разбъркайте с шоколадовата смес. Накрая добавете ванилията и брашното.
Намажете с масло и посипете с брашно алуминиеви формички за крем карамел /или еднократни алуминиеви форми за мъфини/. Сипете шоколадовото тесто в тях и поставете формичките във фризера поне за 1 час преди печене. /Напълних ги 2/3 от обема , за да получа 8 порции от тестото./
Изпечете сладкишите в предварително загрята фурна на 220* само за 10-12 мин. Спазвайте абсолютно температурата и минутите при печенето. Целта е бързо да се получи твърда обвивка,а вътрешността да остане течна.
Когато са вече изпечени ,извадете внимателно сладкишите от формите.
Ако сервирате топли , ще се насладите на течаща ,ароматна шоколадова лава , която потича от сърцевината.
Като изстинат десертите , сърцевината вече не е така течна , но е също толкова неустоима.
Може да поднесете с топка сладолед.
Аз предложих десерта със смокини и карамелен сос със семена.



П.С. Предимство на този десерт е , че може да се съхранява дълго в камерата / фризера/ и да се пече при наличие на свиреп въглехидратен глад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар