вторник, 19 юли 2011 г.

Щрудел с ябълки



за 2 рула по 32 см
-8 бр. кори за баница
-4 големи ябълки
-100г смлени обикновени бисквити
-1ч.ч. счукани орехи
-захар на вкус
-пудра захар за поръсване
-олио/масло, маргарин/
-канела
-джинджифил
-индийско орехче
начин на приготвяне
Ябълките се смилат в блендера , но да останат на парченца , а не да станат на пюре.Разбъркват се със захарта, бисквитите и подправките.Всяка кора се намазва с мазнина с помощта на четка, поръсва се с орехи и в/у нея се слага втората кора.Когато корите станат 4 една в/у друга, се нанася половината плънка и се завива на руло.Така се процедира и с останалите продукти за второто руло.Щруделът се пече в умерена фурна до порозовяване . Поръсва се обилно с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар