вторник, 19 юли 2011 г.

Тиквени бонбони



По идея на Йоли/Вкусно с.../


Хубаво е тиквата за тези бонбонки да е от хубав сорт.Пече се в торба или се вари на пара на по- големи парчета.Подслажда се и се ароматизира по желание още по време на термичната обработка.Внимава се да не стане на каша , а да запази формата си.Големите парчета се нарязват на кубчета. С помощта на клечка за зъби се потапят в разтопен черен шоколад. Оставят се в/у хартия за печене на студено ,за да стегне шоколадът.По желание след това бонбонките се гарнират с бял шоколад/разтопен на водна баня /.За фин контур се използва фунийка от хартия за печене с малък отвор.

Това не е точно рецепта , а идея/видях я в блога на Йоли/ как да се използват продукти , останали от други десерти.
В случая имах тиква и шоколад/останал от глазурата на поредните коледни сладки/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар