вторник, 19 юли 2011 г.

Тарталети с тиква



Продукти за тестото
-250г масло (сложих комбинация 100г твърд маргарин и 150г масло)
-200г пудра захар
-3 жълтъка или 2 яйца (само с жълтъци стават по-меки)
-по желание кората на един лимон
-2 прахчета ванилия
-брашно за меко тесто/ в рецептата пише 500 грама , но не го мерих/

Приготвяне:

Пресявяме на дъска за месене брашното и захарта, правим кладенче и чукваме в него яйцата. Мекото масло режем на филийки и слагаме около яйцата. По желание прибавяме лимонената кора. Омесваме гладко тесто, покриваме добре с домакинско фолио и оставяме да отлежи поне 2 часа на хладно място(хладилник).

Това е тестото за линцерови сладки от блога на Наталина.Направих доволно количество сладки за Коледа и част от тестото изпекох в кошнички за тарталети/8 бр/.
Пълнеж
От вечерта накиснах няколко сушени сливи и шепа стафиди в портокалов сок с малко ром.Прибавих ги към 2ч.ч. подсладено на вкус тиквено пюре.Добавих 2 с.л. кокосови стърготини/ може и други ядки/и една с.л. галета.Количеството на галетата зависи от гъстотата на тиквеното пюре.Ароматизирах със сладко от портокалови корички , канела и индийско орехче.Напълних бисквитените кошнички и ги оставих да поемат влагата и омекнат.

Така от едно тесто имам прекрасни линцерови сладки , които трябва да отлежат до Коледа и десерт с тиква, на който ще се насладим на вечеря.

Няма коментари:

Публикуване на коментар