За 4 порции
-4 ябълки
-4с.л.захар
-1с.л.плодов ром/от тути-фрути/
-100ml полусухо червено вино
-100ml вода/ябълков или портокалов сок/
-30г масло
-щипка канела
-1ч.л.нишесте
Начин на приготвяне:
В тенджерка се карамелизират 2 с.л.захар .Добавя се виното и се изчаква да заври с отворен капак.Прибавя се сокът ,останалата захар , канелата , ромът и маслото.Обелените и почистени ябълки се задушават до омекване в сиропа , изваждат се и се охлаждат.Сиропът се сгъстява леко с нишестето и също се охлажда.Трябва да стане като топинг.Ябълките се поливат обилно и се поднасят заедно с пияни горски плодове.
Няма коментари:
Публикуване на коментар