вторник, 19 юли 2011 г.

Пом дьо фин ала Жак Пепен





Продукти:

1 ч. чаша прясно мляко или вода
щипка сол
1 с. лъжица захар/аз не сложих/
2 с. лъжици масло
2 ч. чаши брашно
3 яйца
шепа настърган пармезан
2 сварени и намачкани на едро картофа

Мазнина за пържене


Приготвяне:

Сложете млякото в дълбока тенджера на умерен котлон.
Добавете солта, захарта и маслото, когато се разтворят, добавете брашното, може и наведнъж.
Оставете за малко на котлона, за да се сгъсти тестото - трябва да има консистенцията на мек пластелин.

След това добавете яйцата.

Когато тестото поеме яйцата, добавете намачканите картофи и сиренето.
Разбъркайте още малко.
Пържете на маслена баня до златисто.Оформяите бухтичките с помощта на две малки лъжички.

Подложката е от настъргани картофи , които престояват в солена вода.Изцеждат се , подсушават се и се разбъркват с малко яйце , мащерка , сол ,и магданоз.Пече се в/у намаслена пекарска хартия.Това е допълнение от мен към рецептата на невероятния Жак Пепен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар