петък, 8 юли 2011 г.

Торта с ябълков пълнеж


За блата:
- 4 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 4 с.л.вряла вода
- 4 с.л.олио
- 1 1/2 ч.ч. брашно
- лимонова кора/ванилия/

Сироп - 1 ч.ч. сок от компот ароматизиран по желание/ванилия, ром, лимон/

Крем:
- 800 мл мляко
- 2с.л.брашно
- 2 с.л.нишесте ванилия
- 2 яйца
- 1 пак 125г масло
- ванилия
- захар на вкус

Плънка:
- 1 суп. чиния настъргани ябълки,
- 4 с.л.карамелизирана захар,
- бучка масло/вари се до изпаряване на течността/
- 1 пакет маслени бисквити/смлени/

Начин на приготвяне:
Блатът се дели на две части с конец, сиропира се и се маже обилно с крем. В/у крема се ръсят смлени бисквити, ябълките, пак бисквити и се захлупва с втория блат, намазан с крем. Отново се сиропира /отгоре/. Бисквитите не позволяват плодовият пълнеж да разводни крема.
Отстрани тортата се гарнира с бисвити, отгоре с кокос и лимонови резенки /разрязани на тънки парчета/.



Няма коментари:

Публикуване на коментар