за 4 бр.
-25г прясна мая
-1ч.л.захар
-1 1/2 ч.л.сол
-2с.л. зехтин/и още за намазване/
-1ч.л.лимонов сок/ оцет/
-300ml хладка вода
-1с.л.нарязан пресен магданоз
-1с.л. нарязан пресен босилек
-1чушка нарязана на дребни кубчета
-2 скилидки пресован чесън
-около 5ч.ч. /по200ml/брашно
Маята , захарта , малко водичка и малко брашно се разбъркват и се изчаква маята да се активира.В купата се добавят всички останали продукти без брашното.То се прибавя чаша по чаша и се бърка с бъркалка.След четвъртата чаша тестото вече се е събрало около бъркалката.Изсипва се в/у набрашнен плот и се доизмесва с още 1 ч.ч. брашно.Оставя се да втаса.След това се премесва и се дели на 4 топки . Всяка една се разточва на правоъгълна петура , която се завива на руло. Следва повторно втасване. Преди печене франзелките се намазват със зехтин , поръсват се със сусам и с остър нож им се правят разрези.Пекат се на средна скара в загрята до 200градуса фурна .
Няма коментари:
Публикуване на коментар