събота, 9 юли 2011 г.

Еклерова торта



Крем 1:
- 1 л. прясно мляко
- 1 ч.ч.захар
- 2 с.л. нишесте
- 3 с.л. брашно
- 2 яйца
- 2 прахчета ванилия
- 1/2 пак масло
С този крем се пълнят еклерите, а остатъка се използва за крема за заливка.

Крем 2:
- 1 пак. суха сметана се разбива добре
- Прибавя се остатъка от еклеровия крем
- 10 г. желатин
- 1 прахче ванилия

Блат:
- 2 яйца
- 3/4 ч.ч.захар
- 2 с.л. гореща вода
- 2 с.л. олио
- 3/4 ч.ч. брашно
- 1 ванилия
Блатът леко се сиропира.В/у него се подреждат еклери.Залива се с другия крем и се охлажда.След това отгоре се подреждат останалите еклери и се поливат с разтопен шоколад.Аз бях изпекла два лебеда и ги сложих в центъра.Стана много вкусна торта

Няма коментари:

Публикуване на коментар