събота, 9 юли 2011 г.

Торта "Веселата домакиня"




Продукти за блата:
- 3 яйца
- 1 ч.ч.захар
- кората от един лимон
- 3 с.л. гореща вода
- 3 с.л.олио
- 1 ч.ч.брашно

Белтъците се разбиват на твърд сняг, добавят се жълтъците,а след тях горещата вода.Накрая се прибавя олиото,а брашното се посипва с леко разбъркване.Пече се на 200градуса и се дели на 2 части

Крем
- 1 кофичка подсладено гъсто мляко
- 1 пакетче суха сметана разбита с 200mlмляко
- плодове от Тути Фрути /диви ягоди, стафиди, кайсии/
- 20 г разтопен желатин

Сироп:
- 3 с.л.карамелизирана захар
- 100 г вода
- 50 г ром от "Веселия буркан"
Пияни череши, круши и шоколад за украса.

Междинния слой крем се стяга в хладилника и тогава се слага втория блат.
Защо нарекох тортата така? Защото докато правех пияните череши, изядох половината. Посръбнах и от рома за сиропа, че беше повече...И накрая зачервих бузките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар