понеделник, 18 юли 2011 г.

Бутерки с крем



500г бутертесто се нарязва на парчета с размер по желание , намазва се с разбит жълтък и обилно се поръсва с кристална захар.
Бутерките се пекат до златист цвят в предварително загрята до 200градуса фурна.Много е важно!
Когато изстинат, се пълнят със студен крем.Може да се използва шприц , а може и всяка бутерка да се разтваря и кремът да се нанася с лъжичка.
за крема
--1 литър прясно мляко -10с.л. захар -2 яйца -3с.л.брашно/пълни/ -3с.л. нишесте" ванилия "-3 прахчета ванилия -125г масло
От сухите продукти , яйцата и малко вода се забърква гъста каша, която се изсипва в кипналото мляко /за малко се махва от огъня/. Връща се на котлона и се бърка енергично до получаване на гъст и гладък крем.Снема се от котлона , ароматизира се с ванилия и се добавя маслото.Отново се бърка , докато кремът поеме маслото.Кремът се охлажда, като се разбърква периодично , за да не хваща коричка.

Ако се прави само с брашно , ми стои малко" тестян".
Ако е само с нишесте, се разводнява при разбъркване.
Перфектната комбинация е 1/1 брашно --нишесте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар