неделя, 10 юли 2011 г.

Сладки с шоколад



1ч.ч. = 200ml
За тестото
-3/4 ч.ч. мас със стайна температура
-1ч.ч. захар
-2 яйца
-1/2ч.ч. кисело мляко
-2 ванилии
-1ч.л. амонячна сода
-5-6 ч.ч. брашно
Млякото , яйцата и захарта се разбъркват и се оставят малко да се разтопи захарта.Добавят се маста ,содата , ванилията и 4 чаши брашно.Бърка се с бъркалка , докато се отдели от купата.Измесва се с още брашно до получаване на гладко тесто.От него се оформят сладките , които леко се притискат и се подреждат в/у хартия на разстояние една от друга.Сладките се пекат на 180 градуса до зачервяване.Ако фурната е по- силна , има опасност да се спукат.Още топлички се издълбават с остро ножче.Поръсени със захар преди печене са си най- обикновени захаринки.
За крема
-1пак.масло
-1 ванилия
-1ч.ч. пудра захар
-1 яйце
-50г сухо мляко
Мекото масло се разбива на крем със захарта, добавя се жълтъкът, сухото мляко , какаото и ванилията.Става много гъст като тесто шоколад.Накрая се прибавя разбития на сняг белтък , който прави крема по- мек, пухкав и лесен за нанасяне
Част от сладките напълних с кисел сливов мармалад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар