петък, 8 юли 2011 г.

Палачинкова торта 2



за палачинките
1ч.ч. =200ml
-2 яйца
-3с.л. захар
-сол на върха на ножа
-щипка бакпулвер
-една с.л. ром
- ванилия
-2с.л.какао
-2ч.ч. брашно
-около 1/2 литър прясно мляко
-масло за намазване на тигана
От изброените продукти се приготвя палачинково тесто.При нужда се добавя малко студена вода.Тиганът се намазва леко с разтопено масло /с помощта на салфетка /преди всяка палачинка.Получават се 15-18 тънки палачинки.Оставят се да изстинат.След това се навиват на пурички с
ганаш с бял шоколад
-200 ml течна животинска сметана
-150г бял шоколад
Сметаната се загрява на водна баня.Преди да заври , се снема от огъня и се добавя начупеният шоколад.Бърка се , докато сместа стане хомогенна. Охлажда се напълно и се разбива с миксер на гладък крем.
за сметановия крем
-300г заквасена сметана
-250ml течна животинска сметана
-пудра захар на вкус
-ванилия
-10 г предварително набъбнал и разтопен желатин
Заквасената сметана се разбива с пудрата захар и ванилията.Смесва се с разбитата до пухкавост прясна сметана.Накрая се добавя желатинът.
Формата се застила с една от палачинките, намазва се с крем и се подреждат един ред палачинки. Следва отново крем , палачинки , крем.
Тортата се оставя да стегне в хладилника за няколко часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар