неделя, 10 юли 2011 г.

Домашен сладолед




Сметаната/ по възможност животинска/се разбива на пухкав крем. Подслажда се на вкус, ако не е подсладена и се ароматизира с ванилия.
Една част се оставя бяла.
Другата част се смесва с плодово пюре/ в случая малини/.
Третата част се смесва с разтворимо какао и трохи от шоколадов кекс или фини бисквитки.
Изчаква се първият пласт леко да стегне и тогава се слага вторият.Същото важи и за последния пласт . Изчаква се хубаво да стегне в камерата.
Ако не се ползват силиконови форми/ малки или големи/, съдът със сладоледа се потапя за секунди в гореща вода , преди да се обърне в/у сервирната чинийка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар