понеделник, 18 юли 2011 г.
Шоколадови напукани сладки
Източник: Ева Тонева
Продукти за 10-15 сладки:
1 яйце
75 гр захар
50 гр черен шоколад
10-20 гр масло
100 гр брашно
4-5 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцето със захарта.
Прибавете разтопения на водна баня и леко охладен шоколад и масло.
Разбъркайте и прибавете постепенно брашното, разбърквайте полека.
С помощта на 2 чаени лъжички вземете тесто и го поставете в пудрата захар.
Оваляйте и оформете на топче.
Поставете в тава, постлана с хартия за печене.
Печете 10-15 минути в нагрята до 180 градуса фурна.
Охладете върху решетка и съхранявайте в затворен съд.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар