понеделник, 18 юли 2011 г.

Шоколадов сладкиш



По идея на Йоланта Делибозова"Вкусно с Йоли"


-170 гр.натурален шоколад
-80 гр.масло
-4 яйца
-100 гр.захар
-30 гр.брашно
-2 ванилии


Начупете шоколада на парченца и го стопете на водна баня заедно с маслото. Оставете го да се охлади.

Разбийте яйцата,ванилията и захарта много добре докато получите гъст пухкав крем.

Към яйчния крем с внимателно бъркане прибавете шоколадово-маслената смес. Накрая сипете и брашното.

Сипете сместа в тортена форма/20-22см/ покрита с хартия за печене и намазана с масло. Изпечете за 15-20 мин. в предварително загрята на 160* фурна.
В никакъв случай не печете сладкиша по-дълго време. Като го извадите от фурната ,той все още ще е мек,но когато го оставите да изстине напълно, ще се стегне. Трябва да получите твърда коричка и кремообразна фина структура вътре. Изключително лесен и вкусен сладкиш с наситен шоколадов вкус.Много подобен на Сърцето на Лаура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар