понеделник, 18 юли 2011 г.

Ябълковите мъфини на Диана


1ч.ч.=200 мл
за 12-14бр.
- 250 g брашно 2ч.чаши от 200 мл. с 1 щ. сол
- 1 пакетче бакпулвер
- 2 яйца
-2/3 ч.чаша сок портокали
-1ч.ч захар
- 2/3 ч.ч. олио и масло
- 200 g много ситно нарязани ябълки 1 ч.чаша
- 50 гр. орехи смлени едро
- 1-2 ч.л. канела
- ¼ ч.л. мляно ароматно кафе
- 1 с.л. портокалови корички
Технологията е за класически мъфини - първо, всички „сухи“ съставки, след това всички „мокри“ /ябълката е към мокри/. Прибавят се „сухите“ към „мокрите“ и се разбъркват не много продължително. Сместта се изсипва веднага във формички за мъфини и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 20 - 25 мин. Първо се охлаждат във формичките 5-10 мин., след което се изваждат до пълното им изстиване.
За глазурата
Белтъкът на едно малко яйце, няколко капки лимонов сок , прахче ванилия и пресята пудра захар се бъркат в купа без миксер.Захарта се добавя постепенно до получаване на желаната гъстота. Накрая се прибавят по желание малко настъргани цитрусови корички.Охладените мъфини се намазват с глазурата и се изчаква няколко часа да изсъхне.
Добавих и малко шоколад за контраст.

Източник:Диана от блога "Опитайте..."

Няма коментари:

Публикуване на коментар