вторник, 19 юли 2011 г.

Пълнено пиле с палачинки



Едно голямо пиле се разрязва по гръдната кост.Внимателно се отделя от кожата, като се оставят само крилата и кълките/срязват се точно по ставите/.
Отделеното месо се сварява.
Кожата с кълките и крилата се мариноват в следната марината :2с.л. светъл соев сос,2-3 с.л. олио , 1к.л. червен пипер, щипка мащерка, щипка чубрица, щипка черен пипер, 1 пилешки сух бульон/вместо сол/.
За палачинковата плънка
-10 бр. фини солени палачинки
-нарязано на ситно сварено пилешко месо
-малко пушен колбас/ по желание/
-1к. ч. сварен в пилешки бульон ориз/напълно готов и отцеден/
-1ч.ч. задушени в масло зеленчуци/броколи, карфиол , грах ,зелен боб , царевица/микс/
-100г пушено топено сирене
-1к.ч. стерилизирани манатарки
-сол на вкус
-черен пипер
-чубрица
-червен пипер
-мащерка
От изброените продукти се прави плънката за палачинките. По желание може да се добави малко мазнина/ако зеленчуците са отцедени/.Сместа се разбърква добре и с нея се навиват палачинките .Краищата им се загръщат така , че да се получат стегнати цилиндърчета.
Маринованата пилешка кожа се напълва с палачинките и се зашива с конец.Кълките и крилцата също се прикрепят с връзки .
Пилето се поставя в термична торба заедно с останалата марината, 100г вода и 1 бурканче стерилизирани манатарки.Може да се използват сухи, предварително накиснати в хладка вода.
Торбата се надупчва и пилето се пече 1 ч. в предварително загрята на 200 градуса фурна.След това торбата се разрязва и пилето се глазира с мед, горчица и масло/по 1ч.л./, поръсва се обилно със сурови слънчогледови семена и отново се връща за няколко минути във фурната.
При сервиране се реже на филии и се полива с гъбения сос от торбата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар