понеделник, 18 юли 2011 г.

Мини Агнес



1ч.ч.=200ml
продукти
-200г масло
-1 1/2 ч.ч.пудра захар
-2 прахчета ванилия
-1 1/2 ч.ч.смлени орехи
-1ч.ч. брашно
-4 белтъка
начин на приготвяне
Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем.Добавя се ванилията, орехите и брашното.Накрая внимателно , без миксер, се прибавят разбитите на твърд сняг белтъци.Тестото се пече във форми за мъфини/16-17 бр./на 180 градуса в предварително загрята фурна.
за глазурата
-4 жълтъка
-1ч.ч. пудра захар
-1 прахче ванилия
- малко какао
Жълтъците ,захарта и ванилията се разбиват до побеляване на водна баня.2 с.л.от сместа се оцветява с какао.Охлажда се , като се разбърква , за да не хваща коричка.
Охладените сладкишчета се намазват обилно с глазурата.С помощта на хартиена фунийка в/у жълтата смес се рисува спирала от кафявата. С клечка за зъби се оформят цветя , паяжинки или други фигурки.
Сладкишчетата се оставят за няколко часа на стайна температура да изсъхнат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар