понеделник, 18 юли 2011 г.

Оризов пудинг с пюре от дюли




за оризовия пудинг
1ч.ч.=200мл

-1ч.ч.ориз
-1л прясно мляко
-1ч.ч.захар
-30-40г масло
-2 прахчета ванилия
-1с.л.нишесте ванилия/или прахообразен пудинг със същия аромат/

Оризът се измива, залива се с 200мл студена вода и се вари до поемане на течността.Добавя се млякото и се доварява на умерен огън до готовност на оризовите зърна.Подслажда се и се сгъстява с нишестето.Снема се от котлона и се разбърква с маслото и ванилията.

за пюрето от дюли

Почистените и нарязани плодове/3-4 бр./се заливат с вода и се варят до готовност.Прецеждат се , пасират се и се подлаждат на вкус.Обемът на плодовото пюре трябва да е около 2ч.ч.

Към топлия оризов крем се добавя охладеното пюре .За любителите на плодовия вкус купите/ чашките/се гарнират с допълнително пюре.По желание се поднася с бита сметана и канела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар