понеделник, 18 юли 2011 г.

Пандишпан с домашен шоколад



1ч.ч.= 200г
за пандишпана
-3 яйца
-200г захар/1ч.ч./
-3 с.л. гореща вода
-3 с.л. разтопено масло/може и олио/
-1ч.ч. брашно
-ванилия на вкус според вида

Белтъците се разбиват на сняг.
На няколко порции се добавя захарта и разбиването продължава още няколко минути.Следват жълтъците и топлата вода.Оборотите на миксера се намаляват и се добавя мазнината и много внимателно брашното /на най- ниска степен /.Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна.Формата е с размер22-24 см.
Когато се изпече , блатът се охлажда напълно и се нарязва на сектори, които леко се разделят един от друг.

за глазурата
-1/2ч.ч.захар
-1/2ч.ч.вода
-100г масло
-ванилия/може и ром/
-3с.л. какао
-50г сухо мляко
Какаото и сухото мляко се пресяват заедно.
Водата , маслото и захарта се загряват на котлона, докато захарта се разтвори.
Течността се изсипва на струя в сухите съставки при непрекъснато разбъркване с миксера .
Течният шоколад се оставя леко да се охлади и от време на време се разбърква , за да не хване коричка.
Когато консистенцията му е подходяща на гъстота, се излива в/у нарязания сладкиш.
Шоколад трябва да попадне и между парчетата.
Изчаква се глазурата да се охлади .Тя не се втвърдява напълно , а остава лепкава и прави сладкиша невероятно сочен .

Няма коментари:

Публикуване на коментар