понеделник, 18 юли 2011 г.

Кокосов Агнес



Орехите не са любима храна на един член от семейството и по тази причина ги замених с кокос в класическата рецепта за сладкиш Агнес.

за тестото
-125г масло със стайна температура
-1ч.ч. пудра захар
-1ч.ч. кокосови стърготини
-1ч.ч. брашно
-4 белтъка
-2 прахчета ванилия

Маслото и захарта се разбиват до пухкавост.Добавят се стърготините , брашното и ванилията.Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се прибавят към тестото , при което то става пухкаво.Пече се в/у хартия за печене в предварително загрята фурна на 180 градуса.Използва се тава с размери 20/30см или кръгла с диаметър 22-24см.Сладкишът не става много дебел.

глазура
-4 жълтъка
-1ч.ч. пудра захар
-1прахче ванилия
Жълтъците и захарта се разбиват до побеляване и се нанасят в/у охладения блат. Изчаква се няколко часа глазурата да изсъхне и сладкишът се нарязва .

Няма коментари:

Публикуване на коментар