Пилешките порции/ без кожата/ се мариноват с лимонов сок , мащерка , черен пипер, лют червен пипер, сол/който не е на диета вместо сол може да сложи пилешки бульон и соев сос/
Тиквичките се нарязват на жулиени , посоляват се и се отцеждат от водичката.
Мрковите се нарязват също на жулиени , а лукът - на филийки.
Може да се добавят и чушки, малко домати, чесън, чубрица.
В термична торба в/у подправените със сол и др. подправки по желание зеленчуците се подреждат маринованите порции пилешко месо.Не се добавя никаква течност/ само малко олио ,ако не е за диета/.
Торбата се затваря , надупчва се и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 1 1/2 ч.
При сервиране се поръсва с пресни зелени подправки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар