вторник, 19 юли 2011 г.

"Принцесата върху граховото зърно"



Необходими продукти
-3 пилешки бутчета
-350г гъби
-топено сирене/кашкавал/около 100г
-8 големи ленти прошуто или бекон
-1 кубче пилешки бульон
-черен пипер
-чубрица
-сол
-олио
-3 моркова
-1 филия варен картоф
-10 доматчета изпечени на половинки в слаба фурна със зехтин,ч. пипер , босилек и сол
-1пакет грах
-1/3 пакетче масло
-шепа сварени спагети
-тесто
Начин на приготвяне
Месото се овкусява с бульона, пипера , чубрицата и солта,разбъркани с 1/2к.ч. олио. Поставя се в термичен плик заедно с целите моркови/обелени/ и гъбите.Сипва се 1к.ч.вода и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 1 час.
Месото се обезкостява. Върху хартия за печене се поставя правоъгълна петура от тесто с по 4-5 ленти отстрани /като паяк/ Върху тестото се подреждат лентите бекон. Подреждат се месото , гъбите и топеното сирене. Загръщат се първо лентите бекон, а след това и лентите от тесто. Пече се до порозовяване на тестото.
Грахчето се сварява, изцежда се от водата и се подправя със сол и черен пипер. Задушава се за кратко в маслото. Морковите се режат по желание . Аранжира се блюдото, поднася се топло. Преди сервиране украсата се разваля дискретно, за да се избегне усещането за канибализъм...

Няма коментари:

Публикуване на коментар