вторник, 19 юли 2011 г.

Предястие "Снежанка и седемте джуджета"

Необходими продукти за салата „Снежанка”
-1 кофичка цедено мляко
-1купичка нарязани краставици
-сол
-копър
-чесън
-2с.л. зехтин
Продукти за тестото
-2ч.ч. брашно
-80г мазнина/мас, олио , маргарин/
-1/2ч.л.сол
-топла вода
-копър, магданоз
Продукти за топчетата
-3 сварени и настъргани картофа
-1ч.ч.настърган кашкавал
-копър
- магданоз
-черен пипер
-сол
-зехтин/2-3 с.л./
Начин на приготвяне
Смесват се продуктите за салатата.
От продуктите за тестото се замесва еластично тесто. Част от него се разточва, изрязва се кръг и се пече в/у намазнена обърната купичка.Останалото се реже с чашка и се оформя на „якички”.От много тънко тесто се заплитат плитчиците.
Топчетата се поставят в/у „якичките”,слагат се нослета , очички и шапчици от луканков салам. Салатата се поднася в купичката от тесто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар