понеделник, 18 юли 2011 г.

Popovers на Йоли



Лелята на Йоли, която без съмнение е същата вълшебница като нея, изпрати от Америка тази рецепта.Невероятна технология да получиш перфектни кухи бухтички , като изпечеш най-простото палачинково тесто.С неутралния си вкус дават възможност да ги напълните с каквото си поискате.Аз се ориентирах като начало към еклеровия вкус и резултатът беше над очакванията ми. Бързо , евтино, ефектно .Вероятно скоро няма да се занимая с класически еклери, които са по- претенциозни и трудоемки. И така.....

за палачинковото тесто


Продукти за 15-16 броя

-2 яйца
-250мл прясно мляко
-2 с.л.топено масло
-125г брашно
-1/4ч.л.сол

течно масло за намазване


Приготвяне

Всички продукти трябва да са със стайна температура. С миксер разбийте яйцата , млякото и маслото. Наведнъж сипете брашното и солта. Доразбийте още малко докато сместа стане гладка и без бучки.

Загрейте фурната на 200*. В тавичка с легла за кексчета поставете хартиени капсули и ги намажете леко с масло. Сложете тавата във фурната да се загрее. Внимавайте да не прегори хартията на капсулите,нужно е само тавата да стане гореща. Сипете в леглата тестото като ги напълните не повече от 2/3.

Изпечете бухтичките за 15-20 мин. или до тяхното подуване и зачервяване. Не отваряйте вратата на фурната по време на печенето. След като поничките се изпекат, ги оставете за 5 мин.в загасената фурна. След това ги извадете и с клечка за зъби пробийте по една дупчица във всяка от тях за да излезе парата.

Отстранете хартиените капсули и напълнете бухтичките с плънка по ваш вкус - както солена,така и сладка. Интересното е , че на дъното им се получава отвор,достатъчно голям за да ги напълните
без да се налага да ги разрязвате или дупчите както при еклерите.

***Аз пекох с вентилатор и отвори не ми се получиха . Още по- добре, напълних с крем с голямата спринцовка.

за глазурата

60-70г черен шоколад , разтопен с бучка масло на водна баня или в микровълнова фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар