неделя, 10 юли 2011 г.

Кексчета с череши


1ч.ч.= 200 ml
За 6 ниски и 6 високи кексчета
-2 яйца
-1ч.ч. захар
-1/2 ч.ч. олио
-1ч.ч. кисело мляко
-1ч.л. бакпулвер/непълно пакетче от 10 г/
-2 прахчета ванилия
-2 1/2 ч.ч. брашно
-60 череши без костилки/по5 на кексче/
-пудра захар за поръсване
Продуктите се разбиват по реда на изброяването . Тестото е с набухвател и не е капризно - от типа тежки теста.За разлика от пандишпановите леки теста , плодовете не потъват в него при печене.Черешите ми бяха едри ,сочни и много сладки и при печене сокът им буквално потече /то се вижда/.
Фурната се загрява до 180 градуса и кексчетата се пекат до готовност/високите около 35 мин/ . Пробват се с клечка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар