неделя, 10 юли 2011 г.

Какаови кексчета




за 12 бр.   1ч.ч.=200ml
-3 яйца
-1ч.ч. захар
-1/2 ч.ч.разтопено масло
-1ч.ч. брашно
-1прахче ванилия
-2 с.л. качествено какао
-1ч.л. бакпулвер/в рецептата нямаше /
Белтъците се разбиват на твърд сняг. Добавят се захарта и жълтъците и се бие , докато захарта се поразтопи.Добавя се маслото , при което пандишпанчето спада/това ме накара да се застраховам с бакпулвера/.Накрая се прибавя брашното ,какаото , бакпулвера и ванилията. Кексчетата  се пекат в предварително загрята до 160 градуса фурна. Пробват се с клечка.

Поднесох с подсладена и ароматизирана с ванилия заквасена сметана, коят не бухна при разбиването както друг път.Украсих с плодчета физалис , които са доста безвкусни в сравнение с черешките , вишните и кайсийките. .

Няма коментари:

Публикуване на коментар