понеделник, 18 юли 2011 г.

Сладка есенна украса



2 с.л. дулсе де лече/домашно/ се омесват с пудра захар, докато се оформи топче и спре да лепне.Топчето се завива в наилонова торбичка или свежо фолио и се оставя в хладилника да се охлади.Получава се консистенция и вкус като на бонбоните карамел лакта.Откъсват се парчета и се оформят в желани форми- листа, топчета спиралки , цветя.....
От топлината на ръцете сместа става пластична и се моделира лесно.Може ръцете да се намажат леко с мазнина за улеснение.
Цветът е подходящ за мини морковчета и тикви, които ще стоят прекрасно на морковен или тиквен кейк или мъфини.Вероятно не може да се разточи на голяма площ , защото тестото е по- крехко от марципан Варна , но е в пъти по- вкусно от него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар