понеделник, 18 юли 2011 г.

Панирани кремчета



1/2 литър прясно мляко се сварява .
2с.л. с куп брашно, 1с.л. нишесте ванилия , 1 яйце, 5с.л. захар ,2 прахчета ванилия и малко мляко се разбъркват на каша, която при непрекъснато бъркане се добавя към врящото мляко.
Кремът се вари няколко мин. до сгъстяване,добавя се бучка масло и се изсипва в леко намаслена тавичка.
Оставя се на студено да стегне.
2 яйца ,2 с.л. захар и 1 прахче ванилия се разбиват добре.
Добавя се брашно до получаване на кексово тесто.
Кремът се нарязва на кубчета/ в случая триъгълници/, които се потапят в тестото и с помощта на клечка за зъби се слагат в загрято олио .
Пържат се до зачервяване и от двете страни.
Клечките се изваждат и панираните кремчета се поднасят топли или студени с пудра захар , сладко , мед , карамелен топинг, сметана.
В случая са гарнирани със сладко от боровинки и разбит каймак с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар