вторник, 19 юли 2011 г.

Равиоли с гъбен сос



за тестото
-3 яйца
-1/2 ч.л.сол
-2с.л.олио
-брашно около 3ч.ч./по 200мл/
Тестото се разточва на кора с брашно, изрязва се с чаша и се пълни с плънка от задушена кайма,черен пипер,подправка за пица и настърган кашкавал.Запечатва се с вилица. Равиолите се варят в подсолена вода с малко олио като спагети.Изваждат се с решетъчна лъжица и се поръсват с кашкавал.
за соса
-супена чиния гъби
-1/2 пакетче масло
-черен пипер
-2ч.л.нишесте
-300мл готварска сметана
-прясно мляко за разреждане
Гъбите се задушават в маслото, добавя се нишестето и се бърка докато се поеме от мазнината.Сипва се сметаната , чака се да заври и ако е гъст, сосът се разрежда с прясно мляко.Подправя се с черен пипер и лимонов сок.

Няма коментари:

Публикуване на коментар