събота, 9 юли 2011 г.

Торта с пияни вишни



За блатове използвах 2 бр.от тази рецепта
Могат да се използват стандартни готови блатове.

За розовия крем

-500 ml прясно мляко
-4 с.л. нишесте с аромат на вишна
-5 с.л. захар/или на вкус/
-20-30 г масло
Сварява се кремът и докато е още топъл , към него се прибавя маслото.

За белия крем
-300г заквасена сметана
-1пак. суха сметана на Доктора
-пудра захар на вкус
-2 прахчета ванилия
-150 ml прясно мляко
-10 г предварително набъбнал и разтопен на водна баня желатин/може и за 30 сек. в микровълнова фурна/

Сметаната на прах се разбива с прясното мляко до пухкавост.Добавя се заквасената сметана , захарта и ванилията.Получава се приятен сметанов крем , който не е прекалено въздушен .Добавя се желатин и сместа се изсипва в/у тортата.Ползва се форма с подвижен борд.

1 бурканче от пюре със стерилизирани в собствен сок и захар вишни се изсипва в купичка.Добавят се 2 капачки ром и се оставя няколко часа вишните да поемат от алкохола.След това се отцеждат и се подреждат м/у двата пласта крем.Полученият сироп се използва за напояване на блатовете.
Много по- добре се получава с плодове от тути фрути/ боле/.
Тортата се подрежда и се оставя да стегне за няколко часа в хладилника.
Можете да направите тортата толкова "пияна" , колкото намерите за добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар