понеделник, 18 юли 2011 г.

Сладко от портокалови корички на Йоли



Йоланта Делибозова винаги е пълна с идеи, дори за дребните неща намира страхотни варианти.
По нейна идея направих захаросани портокалови корички .Нарочно не ги оставих да изсъхват , а ги запазих в бурканче заедно със сиропа.
Точна рецепта няма.
Кората на портокала се обелва с белачката за зеленчуци и се попарва с вряла вода.Лентичките се навиват на спиралки и се нанизва огърличка.Вари се във вода до пълното омекване на коричките.Сварява се захарен сироп като за сладко и коричките се сваряват до готовност .Накрая се добавя малко лимонов сок , за да не се захаросат .Ако се захаросат, ще са захарасони корички , няма лошо.Ако искате , може да ги отцедите от сиропа и да ги оставите да изсъхнат.При сваляне на конеца , формата им се запазва .
Аз ще ги съхранявам в бурканче до употребата им , а междувременно ще си похапвам .

Заповядайте едни изкусителни слънчеви розички , които ще направят десерта ви неповторим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар