понеделник, 18 юли 2011 г.

Коледни меденки

Използвах  тази рецепта с добавка на малко джинджифил и индийско орехче.
Направих двойна доза и декорирах с шоколад , айсинг и фондан.Част от тях  ще слепя с нещо , че повече ги обичаме мекички.



-2 яйца
-1 каф. чашка/100ml/мед
-1ч.ч.захар
-1/2 ч.ч.олио
-канела
-1 равна ч.л. сода
-брашно
Измесва се добре/да не лепне/и се оформя по желание - с формички или на топчета.Топчетата се издълбават още топли.Трохите се пасират с прясно мляко, добавя се масло и пудра захар.Става много вкусен крем.С него се пълнят меденките/или се слепват/
Хубаво е да отлежат известно време, за да станат меки.

2 коментара:

  1. Моля за рецепта за захарно тесто,за да ги декорираме!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. http://receptitenazoii.blogspot.com/2014/01/blog-post_1939.html

      Ето тук моя приятелка много добре е показала домашно приготвено покритие .Може да ползвате и готова моделираща смес или бадемов марципан.Успех!

      Изтриване