понеделник, 18 юли 2011 г.

Охлювчета с мармалад



-200 г мас със стайна температура
-200г кисело мляко
-1/2 ч.л. хлебна сода
-200г захар
-3 прахчета ванилия
- брашно за меко тесто
Маста и захарта се разбъркват, докато захарта се поразтопи.Добавя се студено кисело мляко.То охлажда сместа.Добавя се от брашното и се бърка с дървена бъркалка , докато това е възможно . След това тестото набързо се измесва на плота с още брашно.Трябва да е гладко и хомогенно.Дели се на 4-6 топки. Всяка една се разточва на правоъгълна тънка кора, намазва се с мармалад/в случая домашен сливов с ендрише/ и се завива на руло. Реже се на шайби , които се подреждат в тава на разстояние една от друга в/у хартия за печене.Сладките се пекат на 180-200 градуса до порозовяване.Поръсват се с пудра захар.Когато са пресни , са приятно хрупкави, а на другия ден омекват от пълнежа.
В мармалада може по желание да се добавят орехи и канела.

От същото тесто могат да се направят и локумки

Няма коментари:

Публикуване на коментар