понеделник, 18 юли 2011 г.

Алказари



Продукти:
-4 белтъка
- 200г захар
- 200г смлени орехи / смесих ги с малко бадеми/
-пакетче ванилия
Крем: 200г краве масло, 200г пудра захар, 4 жълтъка, 1ч.л. ром.
Аз жълтъците ги направих на ликьор.Към масления крем внимателно , за да не се пресече , прибавих от ликьора.
Приготвяне: Белтъците се разбиват на твърд сняг със захарта. Прибавят се смлените орехи и ванилията. Всичко се разбърква добре. От тази смес с помощта на пош се оформят сладките.Пекат се в/у хартия за печене на средна скара при 100-120 градуса .Трябва да станат хрупкави.Това отнема доста време.По- скоро се сушат във фурната.

Направих половин доза крем , защото половината сладки изчезнаха преди слепване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар