вторник, 19 юли 2011 г.

Сладкиш с кайсии



-3 яйца
-1ч.ч. захар
-1/2 ч.ч. разтопено масло+ 5с.л. за плодовете
-1ч.ч. брашно
-лимонова кора
- 1 прахче ванилия
-1/2 пак. бакпулвер
Белтъците се разбиват на твърд сняг .Добавя се захарта и разбиването продължава , докато се поразтопи захарта. Един по един се прибавят и жълтъците , а след тях маслото.Накрая внимателно, без миксер се слага брашното , бакпулвера и ароматите.
В тавичка с диаметър 22-23 см се подреждат плодовете/ пресни или от компот/.Поливат се с 5с.л. разтопено масло и в/у тях се изсипва тестото.
Сладкишът се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна.Пробва се с клечка .Когато е готов, се обръща в сервирна чиния.Когато е охладен напълно ,се сиропира леко със сок от компота.
Може да се поръси с кокос или ядки.Сервира се с ванилов сос, карамелен топинг,топка сметанов сладолед ,бита сметана, заквасена сметана...
Ако искате глазура, нанесете слой бита сметана , разбит със захар белтък ,шаум/ белтък с карамел/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар